dimarts, 5 de febrer del 2013

Els autònoms aparquen la contractació i la inversió tecnològica




 

Només el 23% dels autònoms té web.

El 75,7% dels treballadors autònoms assegura que no entra dins dels seus plans empresarials contractar nous treballadors durant l'any 2013. No obstant això, un altre 20,6% de autònoms, el triple que l'any anterior, es mostra optimista i considera que necessitarà ampliar la seva plantilla al llarg d'aquest any.
Pel que fa als motius que al · leguen els treballadors per compte propi per no realitzar nous contractes, per al 51% la causa principal resideix en la caiguda d'activitat, alhora que el 21,9% justifica aquest plantejament per les dificultats econòmiques que travessa el negoci.
Aquestes dades es desprenen de l'últim baròmetre realitzat per l'Observatori del Treball Autònom de la Federació d'Autònoms (ATA) entre el 2 i el 18 de gener a través de 1.067 enquestes propostes a treballadors autònoms afiliats a l'organització, que reflecteix també que el 77 , 3% dels autònoms creu que l'atur "encara no ha tocat sostre".
Durant la presentació del baròmetre, el president d'ATA, Lorenzo Amor ha manifestat que les administracions públiques en l'actualitat són "més màquines de destrucció" d'ocupació i d'empreses que la reforma laboral. "El fet que les administracions públiques no paguin ni a trets genera un de cada quatre aturats", ressalta.
Amor ha recordat que les administracions públiques deuen ara mateix al voltant de 5.500 milions als autònoms.
Pel que fa al temps de demora en el cobrament dels serveis emesos, el baròmetre revela que més de la meitat dels enquestats (58%) triga més de sis mesos a cobrar les seves factures, mentre que el 24,1% dels autònoms que tenen clients morosos, triguen més d'un any a cobrar els serveis prestats.
Davant aquesta situació, Lorenzo Amor ha posat en valor la directiva de la UE per la qual a partir del proper 16 de març els ajuntaments, comunitats autònomes i altres empreses i organismes públics hauran de pagar als seus proveïdors en un termini màxim de 30 dies, atès que sinó hauran de sotmetre al pagament d'uns interessos de vuit punts per sobre del tipus mitjà d'interès que fixa el BCE. "La morositat és una gran llosa per a Espanya", ha reblat.
Així mateix, Lorenzo Amor s'ha mostrat "preocupat per l'escassetat de crèdit", amb una caiguda "brutal" l'accés a aquest. D'aquesta manera, un 63,1% dels autònoms no s'ha dirigit el 2012 a alguna entitat financera a sol · licitar liquiditat, i del 34,1% que sí ho va fer, al 51% li van denegar la petició.
Amb vista al 2013, més del 40% dels autònoms consultats considera que necessitarà finançament per al seu negoci. Sobre la quantia total, el 42,1% sol · licitarà més de 8.000 euros. És més, un 16,8% demanarà més de 30.000 euros per al seu negoci.
TIC
La incorporació de les TIC entre els autònoms se situa en un nivell bàsic i la contractació d'Internet per part d'aquest col · lectiu se situa 10 punts per sota del que presenten les microempreses.
Així es desprèn de l'informe La Societat de la Informació i els autònoms. Edició 2012, elaborat per l'Observatori de la Societat de la Informació i la Modernització de Galícia (Osimga), amb la col · laboració de la Federació d'Autònoms de Galícia (Feaga).
És el primer estudi específic en l'àmbit de les TIC que es realitza entre els autònoms i posa de manifest que tant la disponibilitat com la utilització d'equipament tecnològica és sensiblement menor entre el col · lectiu d'empresaris autònoms que entre les empreses que es constitueixen com a societats.
Només el 65,3% dels autònoms té connexió a Internet per a la seva activitat professional i el 57,4% compta amb banda ampla, més de 10 punts de diferència per sota del conjunt de les microempreses societats.
L'ordinador i la telefonia mòbil per a ús empresarial constitueixen les equipacions informàtiques amb més presència entre els autònoms (73,5% i 60,7%, respectivament), però amb un significatiu forat pel que fa a les societats que aconsegueix els 14,6 punts de diferència en disponibilitat d'ordinador i 16,4 punts en telefonia mòbil.
Pel que fa a la seva presència a Internet, només el 23,2% dels autònoms amb Internet disposa de pàgina web, 11,1 punts per sota de les societats. No obstant això, les xarxes socials s'estan convertint en el principal aparador dels productes i serveis dels autònoms ja que el 16,1% dels que tenen connexió a Internet té una presència activa en les xarxes socials, superant a la mitjana de les microempreses (12,9%). La utilització d'Internet com a eina d'interacció amb les administracions públiques és emprada pel 30,2% dels autònoms amb connexió a la Xarxa
Els grups que presenten una major disponibilitat i ús d'eines TIC són autònoms d'activitats científiques i tècniques (90%) i els de les activitats administratives (74%).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada