dilluns, 3 de març del 2014

AJUT D'HABITATGE

04.02.2014

NOU AJUT D'HABITATGE PER ATURATS DE LLARGA DURADA

El Govern aprova els nous ajuts d’habitatge per a persones en situació d’atur de llarga durada
El Govern ha aprovat una nova línia d’ajuts d’habitatge destinada específicament a persones en situació d’atur de llarga durada i amb ingressos molt baixos. Es tracta d’una prestació preventiva, amb la voluntat d’”evitar desnonaments i adreçada a solucionar situacions urgents de famílies que no poden esperar a les convocatòries ordinàries”, segons ha explicat el conseller Homs.
Aquest col·lectiu d’aturats de llarga durada, especialment vulnerable, podrà optar a ajuts d’entre 100 i 200 euros mensuals durant un any, bé sigui per pagar el lloguer o la hipoteca. La nova prestació, que es posarà en marxa a partir del 3 de març, té una dotació pressupostària de set milions d’euros i s’estima que se’n podran beneficiar unes 4.000 famílies.
Amb aquesta nova línia ja són 10 els programes socials d’ajut a l’habitatge que el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, manté vigents aquest 2014, en el qual la partida pressupostària destinada a aquestes prestacions per evitar desnonaments creix de 51 a 58,5 milions d’euros respecte a l’any passat:
D’altra banda, el Govern també treballa per incrementar el parc d’habitatges de lloguer a preu social per tal de satisfer les necessitats dels ciutadans que no poden accedir a un pis a preu lliure. En aquesta línia, properament es formalitzaran acords amb Bankia i la SAREB per incorporar uns 800 pisos al parc social d’habitatges. Aquests pisos s’afegiran als 400 que ja va cedir recentment CatalunyaCaixa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada